Tekenbureau Linee breidt uit met Advies- en Tekenbureel Van Eyck

BLOG - TEKENBUREAU LINEE

Tekenbureau Linee breidt uit met Advies- en Tekenbureel Van Eyck

01 mei 2021
Redactie


Een goede connectie
Alain begon 17 jaar geleden als cursist bij Syntra PXL (voorheen Syntra Limburg) waar Luc als docent werkte in het avondonderwijs. Een paar jaar later werkten Luc en Alain samen aan bouwprojecten voor nv Mathieu Gijbels. Luc als zelfstandige en Alain in loondienst. Het was hierbij zeer belangrijk om goed te communiceren omdat ieder z’n eigen expertise had en verantwoordelijk was voor een gedeelte van een project. Uiteindelijk begon Alain voor zichzelf en de band met Luc is altijd gebleven. Toen Luc een fulltime contract aangeboden kreeg bij Syntra PXL en Alain graag wilde groeien met zijn bedrijf, was de keuze dan ook snel gemaakt.
Een extra stap durven zetten
Luc begon in 1990 met Advies-en Tekenbureel Van Eyck. Hij werkte vol passie voor grote bedrijven op de werf als zelfstandig tekenaar. Luc wilde graag een eenmanszaak blijven, maar het aantal klanten groeide. Ook werkte hij toendertijd parttime bij Syntra PXL als docent, waar hij mensen opleidde in tekenprogramma’s zoals Autocad en Tekla. Hij deed beide met veel plezier, maar hij wist dat hij ooit een keuze moest maken. Het docentschap trok hem uiteindelijk meer.

Luc: ‘Alain maakt de stap die ik zelf nooit heb durven zetten. Het is goed dat Advies- en Tekenbureel Van Eyck nu voortvloeit in Tekenbureau Linee en kan groeien’. Alain wil dan ook niets liever dan uitbreiden: ‘Onze bedrijven matchen zeer goed. We streven beide naar hetzelfde kwaliteitsniveau. Daarnaast hebben we nu beide onze roeping gevonden. Het is een win-win situatie’. Voor beide mannen is de cirkel rond. Luc: ‘We hebben altijd een goede verstandhouding gehad. Het is fijn dat het op deze manier kan’.
De lange-termijn visie
Tekenbureau Linee richt zich de komende jaren voornamelijk op groei, zowel in het bedrijf als in projecten. Alain: ‘We willen naast het tekenwerk ook stabiliteitsstudies aanbieden. Het is voor de klant heel fijn om één aanspreekpunt te hebben’. Tekenbureau Linee breidt dan ook uit met een engineeringsafdeling. Alain: ‘Momenteel hebben we drie vacatures openstaan. We zoeken een Tekla Beton- en Staal Modelleur, een Tekla Staal Modelleur en een Senior stabiliteitsingenieur. We leveren momenteel een waardevolle bijdrage aan de bouwsector in België en Nederland, en we hopen dat nog lang te mogen doen’.

Bent u benieuwd naar de openstaande vacatures? Of wilt u graag meer te weten komen over Tekenbureau Linee? Ga dan naar www.linee.be en solliciteer!

contact

Neem contact op

Alain Vanderlinden

Tongersesteenweg 336
3724 Kortessem (BE)

+32 (0)12 49 22 90
alain@linee.be