Thuiswerken in tijden van Corona

BLOG - TEKENBUREAU LINEE

Thuiswerken in tijden van Corona

18 mei 2020
Redactie

Bij Linee vinden we goede leven-werkbalans belangrijk. We kiezen dan ook bewust voor een vierdaagse werkweek van 9 uur werken per dag. Zo duurt een voltijdse werkweek bij ons van maandag tot en met donderdag en wordt elk weekend een verlengd weekend. Daarnaast krijgen collega’s de kans om 1 of 2 dagen van thuis uit te werken, zodat er nog minstens 2 dagen overblijven om samen op kantoor aanwezig te zijn. 

En toen kwam de Coronacrisis. Plots werd thuiswerken de norm en waren onnodige verplaatsingen uit den boze. Intussen zijn we ruim twee maanden verder en werken Alain en Kenny nog steeds vanuit hun eigen kot. Hoe is de overstap verlopen? En hoe loopt het nu, acht weken later? 


Een vlotte overgang

Voor Alain vormde thuiswerken geen probleem, het kantoor van Linee is namelijk gevestigd in zijn huis. Ook voor Kenny viel de overgang van werken op kantoor naar werken van thuis goed mee. “Ik werkte hiervoor ook al een dag per week van thuis en dat ging opgedreven worden naar twee dagen. En nu zijn het er ineens vier per week,” lacht hij. 

Doordat de systemen en manier van werken bij Linee al afgestemd zijn op een paar dagen thuiswerk per week, vormde de overgang geen probleem en bleef de vlotte werking van het bedrijf gegarandeerd. 


Wekelijkse teammeeting en telefoontjes

Normaal overlopen Alain en Kenny in het begin van de week de planning van de week, en sluiten ze de werkweek af met een individuele meeting op donderdag om de positieve punten van de week te overlopen. “Die twee contactmomenten bleven uiteraard overeind, al verlopen die deze periode telefonisch in plaats van face-to-face,” zegt Alain. En dat gaat goed, al missen ze het wel om samen op kantoor aanwezig te zijn. 

“Doorheen de dag kom ik wel wat dingen tegen tijdens projecten of in de programma’s waar we mee werken. Op kantoor kon ik dan gewoon mijn hoofd draaien en mijn vraag meteen aan Alain stellen,” begint Kenny. “Nu moet ik daar altijd de telefoon voor pakken, ook al is het maar voor iets klein dat met één klik is opgelost. Dus probeer ik mijn vragen wat op te sparen zodat ik ze in een keer kan stellen als we elkaar bellen. Al weet ik dat ik Alain ook gewoon bij elke vraag zou mogen bellen,” lacht hij.  


Flexibiliteit van thuiswerken

Los van de kleine ongemakken, zoals niet meer weten welke dag het is, vindt Kenny het thuiswerken fantastisch. “Ik kan mijn eigen uren kiezen, al moet ik natuurlijk bereikbaar blijven voor de klanten. Maar wanneer ik ‘s middags bijvoorbeeld even een dipje krijg, kan ik zonder problemen een halfuurtje extra pauze nemen en dat aan het einde van de dag gewoon inhalen. Ik moet geen verplaatsing naar het kantoor maken en als ik in mijn joggingbroek wil werken, kan dat ook gewoon.” 

Al kijkt Kenny er ook naar uit om van zodra het weer mag, twee dagen op kantoor te kunnen werken. “Ik mis het sociale contact wel, gewoon eens iets tegen elkaar kunnen zeggen, snel tussendoor mijn vraag kunnen stellen, ja. We hebben nu ook veel telefonisch contact, dus daar ligt het niet aan, maar het is toch anders dan wanneer je elkaar in real life kan zien.”


Wat na de lockdown?

Bij Linee heeft de lockdown tot hiertoe voor weinig problemen gezorgd, al is het natuurlijk nooit zeker wat de toekomst nog zal brengen. “Enerzijds is het goed verlopen omdat we al voorzien waren op thuiswerk, maar ook en vooral omdat onze vaste klanten zich vlot hebben aangepast aan de nieuwe situatie en van thuis uit zijn blijven werken. Iets wat niet vanzelfsprekend is voor bedrijven in de bouwsector,“ zegt Alain. 

“Ik heb nu intensief van het thuiswerken kunnen proeven en ik weet helemaal zeker dat de combinatie van 2 dagen kantoorwerk, 2 dagen thuiswerken en een lang weekend elke week helemaal fantastisch zal zijn. Ik heb hier echt mijn droomjob gevonden,” sluit Kenny enthousiast af. 

Kijk jij ook uit naar een werkweek van vier dagen, met twee dagen thuiswerk, ben je bekend met industriebouw en Tekla-fan? Dan ben jij misschien wel de nieuwe collega die we zoeken! Ontdek onze vacature hier

contact

Neem contact op

Alain Vanderlinden

Tongersesteenweg 336
3724 Kortessem (BE)

+32 (0)12 49 22 90
alain@linee.be