Werken in de bouw, waarom wij het resoluut anders aanpakken en hoe

BLOG - TEKENBUREAU LINEE

Werken in de bouw, waarom wij het resoluut anders aanpakken en hoe

15 februari 2020
Redactie

Het was recent nog in het nieuws: de bouwsector kampt met een personeelstekort. Zowel vacatures voor arbeidskrachten als technische jobs, raken maar moeilijk ingevuld. Net nu we bij Linee een vacature hebben geopend om ons team opnieuw uit te breiden! Al hebben we er vertrouwen in, want wij kiezen bewust voor een andere manier van werken in de bouw. Geen ervaren tekenaars beschikbaar

Toen het tijd werd om het team van Linee uit te breiden met een nieuwe collega, merkte Alain, de zaakvoerder, dat het niet evident zou worden. Elke 3D tekenaar met iets of wat ervaring, had natuurlijk al een job in de sector. “Ik merkte al snel dat ik met iets anders dan een hoger loon zou moeten afkomen, wilde ik een collega aantrekken,” begint hij. Voeg dat bij de typische hoge werkdruk in de bouwsector die Alain zelf ervaren heeft en zo ontstond het idee om het helemaal anders aan te pakken. 


Een werkweek van 4 dagen en thuiswerk

Alain introduceerde een werkweek van vier dagen bij Tekenbureau Linee. “We werken maandag, dinsdag, woensdag en donderdag. Een werkdag duurt bij ons 9 uur, zodat we aan een 36-urenweek komen.” Op vrijdag is iedereen vrij en is elk weekend dus een lang weekend. “Op zich ‘verliezen’ we zo twee tot vier uur werktijd per week ten opzichte van een standaard voltijds rooster. Maar wij zijn ervan overtuigd dat we veel meer winnen door de goesting die medewerkers hebben om bij ons te werken omdat ze elke vrijdag thuis zijn,” vervolgt Alain. 

Daarbij komt ook dat de collega’s, van zodra ze goed ingewerkt zijn, de mogelijkheid krijgen om een of twee dagen van thuis te werken. 


Kenny, onze eerste medewerker

En het is mede door die voorwaarden dat we al snel onze eerste collega Kenny hebben kunnen aanwerven. “Ik was op zoek naar iemand met ervaring omdat het een drukke periode was. Kenny kwam net van de schoolbanken, maar ik wilde hem toch graag uitnodigen op gesprek.” Alain’s gevoel zat juist: er was een fijne klik en zo maakt Kenny sinds augustus deel uit van het team! 

“Ik wilde graag werken bij een kleiner bedrijf waar het persoonlijk contact groot was en dat gevoel had ik vanaf het eerste moment dat ik hier binnenstapte,” begint Kenny. “Er heerst een huiselijke sfeer, we hebben een keuken om ‘s middags eten te maken en ik heb eigenlijk nooit echt het gevoel dat ik op het werk zit,” voegt hij lachend toe. 

Het feit dat Kenny van de schoolbanken kwam, maakte dat Alain een interne opleiding moest voorzien. “Ik heb een basisopleiding bouwkundig tekenaar optie Tekla gehad bij Syntra, dus een basis had ik wel. Verder heeft Alain me stap voor stap meegenomen in het tekenen van projecten. Wanneer ik een vraag had of er was iets nieuw voor mij, kon ik altijd hulp vragen. En hoewel ik nu meer en meer volledige projecten krijg, kan ik nog altijd met mijn vragen bij Alain terecht en dat is heel fijn,” zegt Kenny enthousiast. 

Ook de werkweek van 4 werkdagen vindt Kenny een enorm voordeel. “Dat uurtje langer werken per dag merk je amper, maar die extra dag thuis per week maakt wel een heel groot verschil!” 


De tweede medewerker? 

Intussen blijft het drukker en drukker worden bij Linee en zijn we op zoek naar een tweede tekenaar voor staalconstructies. Kan jij je wel vinden in onze manier van werken en ben je een Tekla-fan? Dan is onze vacature misschien wel iets voor jou. Tot snel?

contact

Neem contact op

Alain Vanderlinden

Tongersesteenweg 336
3724 Kortessem (BE)

+32 (0)12 49 22 90
alain@linee.be