Kies voor Voordelen staal

project

Voordelen van staal

Staal kan gebruikt worden bij o.a.:

  • Kantoren, industrie en appartementen
  • Magazijnen en opslagruimtes
  • Woningen en garages
  • Daken en carports
  • Terrassen en poolhouse
  • Luifels


Staal is ideaal voor grote gebouwen en industrie maar heeft ook veel pluspunten voor woningbouw en kleinere toepassingen als carports. Hieronder sommen we enkele voordelen van staalskeletbouw op.

Snelheid is een grote troef

Dankzij de voormontage in een staalatelier kan de bouwtijd enorm worden verkort. Je hoeft niet meer te meten en snijden op de werf en een staalconstructie kan zelfs in de regen worden geplaatst. Een staalskeletbouw van een woning kan, afhankelijk van het ontwerp, al op 1 week rechtstaan. Een groot voordeel voor jezelf maar ook voor de omgeving die minder last krijgt van bouwhinder.

Industrieel, modern of klassiek

Het kan allemaal, laat het staalskelet aan de binnenzijde zichtbaar voor een industriële of moderne look of werk de structuur onzichtbaar weg met materialen naar keuze.

Op en top creativiteit

Wanneer binnenmuren geen must meer zijn dankzij een dragende staalskeletstructuur krijg je een prachtige ontwerpvrijheid. Deel je ruimtes in zonder rekening te houden met de afmeting, creëer een industriële look of loftgevoel met grote ruimtes, voorzie een vide, een luxueus zwevend dakterras of grote raampartijen.

Blijvend flexibel

Een bouw is een momentopname, een plan perfect ontworpen aan de huidige situatie. Na 10 jaar zijn de noden misschien gewijzigd en wil je de ruimtes herindelen. Doordat de binnenmuren geen dragende functie hebben is dit met staalskeletbouw een stuk eenvoudiger.

Licht en tegelijk sterk

Staal is het lichtste materiaal om mee te werken. Natuurlijk weegt staal op zich wel iets maar je hebt in totaliteit veel minder staal nodig in vergelijking met klassiek gemetselde wanden en zo bespaar je ineens ook op funderingskosten. Denk je eraan om een nieuwe constructie te voorzien bovenop een bestaand bouwvolume, dan is een staalframe zeker een aanrader vanwege het lichte gewicht.

Fouten geminimaliseerd en zeer nauwkeurig

Dankzij 3D tekenwerk worden eventuele problemen en uitdagingen al opgelost vóór het staal wordt besteld. Montageplannen en bestellijsten zorgen ervoor dat de staalfabrikant alle stukken exact op maat kan produceren waardoor je op de werf uiterst nauwkeurig kan werken.

Ben je handig of niet

Een staalconstructie kan je laten uitvoeren door een aannemer. Ben je handig, dan kan je ook overwegen om het zelf te plaatsen. Je ontvangt hiervoor het montageplan en alle nodige info om de correcte stukken te bestellen. Bijkomend kunnen we informeren en begeleiden in de bestelling van staal.

Duurzaam

Dankzij de productie op maat bestel je niet teveel en is er geen afval op de werf.

contact

Neem contact op

Alain Vanderlinden

Tongersesteenweg 336
3724 Kortessem (BE)

+32 (0)12 49 22 90
alain@linee.be